Szolgáltatásaink

 

Néptánc

A gyermekek népi énekekkel, mondókákkal, elfelejtett játékokon keresztül ismerik meg a magyar népi kultúrát. A tánctevékenység, ritmikus mozgás, a dal együttesen segíti a gyermekek értelmi és pszichikai képességeinek fejlődését, alakítja fegyelmüket, kitartásukat, hatással van érzelmeikre, s mindannyian sikerélményhez jutnak.
Néptánccsoportunk különböző rendezvényeken, versenyeken vesz részt: Aprók Napja rendezvény, városi pedagógus napi ünnepély, néptánc találkozó, nyugdíjasok köszöntése, Hunyadi városi Napok,
A foglalkozásokat intézményünk néptáncos pedagógusai vezetik.
A foglalkozást vezetik: Ecser Fruzsina & Demeterné Tarsoly Erika

A foglakozás lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek játékos formában az angol nyelvvel. A nap folyamán angolul beszélgetnek, énekelnek, mesét, verseket, mondókákat mondogatnak, amely elősegíti a majdani iskolai beilleszkedést az angol nyelvű osztályokba.
A foglalkozást vezetik: Csikai Cecília & Görög Erika

Angol 

 

Úszásoktatás, sportolás

Nagycsoportosainkkal bekapcsolódunk a fenntartó által biztosított úszásoktatásba, egyéni igények alapján lehetőségük  van  gyermekeinknek futballozni, kézilabdázni. A szervezést és a gyermekek szállítását az óvoda illetve a sportegyesületek biztosítják.

 

Bábszínház

Minden évben a csoportok bérletet váltanak a Ciróka bábszínházba a gyerekek számára. Az előadások egyenletesen vannak elosztva a nevelési évben. 

 

Város nevezetességeinek meglátogatása

Rendszeresen bekapcsolódunk a városi intézmények által hirdetett programokba. A teljesség igénye nélkül ezek az intézmények a következők: Hírös Agóra Kulturális ás Ifjúsági Központ, Leskowsky Hangszergyűjtemény, Katona József Színház, Katona József Könyvtár, Naív Művészeti Múzeum, Bozsó Gyűjtemények Háza stb.

 

Ökumenikus hittan oktatás

Játékos formában, szintén a szülők igénye alapján, lehetőség van ökumenikus hittan oktatásra.
A foglalkozást evangélikus lelkész tartja ökumenikus jelleggel.